Заклад дошкільної освіти (ясла-садок комбінованого типу) «Сонечко» Визирської сільської ради
.

Які зміни для державних ЗДО ухвалив уряд?

Які зміни для державних ЗДО ухвалив уряд? 👀

Рішення Кабінету Міністрів України ▶️ https://bit.ly/3RvazN0

Його мета — покращити фінансування ЗДО, створити більше місць для дітей у садочках, забезпечити умови доступу до якісної дошкільної освіти, а також зберегти місця в державних ЗДО для тих, хто вимушено змінив місце реєстрації або проживання.

☝️ По-перше, запропоновано створити у закладах дошкільної освіти окремі різновікові групи для дітей, що тимчасово змінили місце проживання внаслідок повномасштабного вторгнення. На період відсутності дітей їх можуть перевести, за заявою батьків, до спискового складу різновікових груп, тобто вони залишаться на обліку цього ЗДО.

Якщо ж дитина повернеться до зареєстрованого місця проживання, то батьки можуть написати заяву, — тоді таку дитину переведуть з окремої різновікової групи до тієї групи, що відповідає її віку. А в разі відсутності вільних місць — засновник закладу переведе її до іншого ЗДО.

✌️ По-друге, відтепер під час освітнього процесу доступ до укриттів у державних ЗДО матимуть лише учасники освітнього процесу. Це необхідно для того, щоб діти мали гарантований доступ до безпечного освітнього простору.

Очікуємо, що ці зміни допоможуть зберегти місця у садочках для дітей, які вимушено змінили місце проживання, а також дозволять малюкам здобувати якісну, сучасну та доступну дошкільну освіту 🙌

« повернутися до списку новин

                                            

 

 

 

Логін: *

Пароль: *